Newborn kleding - Sankootjes Webshop

Newborn kleding is babykleding voor de allerkleinsten. Het is dan ook één van de leukste producten om aan te schaffen, wanneer er een kindje op komst is. Newborn kleding van Sankootjes bestaat uit rompertjes, broekjes en tops vanaf maat 50. Bestsellers zijn de merken Z8 newborn , Bess en Quapi newborn.

48 artikelen  Maat 50 is de kleinste babymaat. Een tip voor de aanstaande moeder is, sla niet te veel van deze maat in. Het is natuurlijk heel verleidelijk om al die schattige newborn babykleertjes in de kleinste maat aan te schaffen, maar het kindje is er al snel uitgegroeid.

Prettig draagcomfort

Newborn kleding, hoort te bestaan uit prettig dragend katoen, gecombineerd met elastaan. Dit zit altijd comfortabel op het tere babyhuidje. Zorg in ieder geval dat je voor de baby voldoende rompertjes aanschaft. Dit kledingstukje heb je al snel twee keer per dag nodig. Het is ook belangrijk, dat de kleding voor je pasgeboren kindje, gemakkelijk aan en uit te trekken is. Pas op voor te nauwe halsopeningen en drukknoopjes op de rug. Koop nooit babykleertjes met een capuchon. Het ziet er lief en leuk uit, maar voor een baby die de hele dag nog ligt, niet prettig, dus overbodig. Newborn kleding hoort van de zachtste stoffen en zonder onnodig materiaal gemaakt te zijn.

Een baby moet zich vrij kunnen bewegen, dus koop een grotere maat, wanneer de kleine er aan toe is. Let er ook op, dat babykleding gewoon in de wasmachine kan worden gewassen. Babykleertjes die met de hand moeten worden gereinigd of naar de stomerij moeten, zijn geen optie.

Hoeveel en wat heb je nodig aan newborn kleding

Je bent zwanger en van plan om alvast de eerste newborn kleding aan te schaffen. De eerste 3 maanden heb je het kleinste maatje nodig. Vanaf een maand of drie past je kindje al in maat 62/68. Om alvast wat kleding vóór de bevallingsdatum in huis te halen heb je ongeveer 6 rompertjes nodig. Deze zijn verkrijgbaar zonder en met mouw. Ook kan gekozen worden voor rompertjes met een lange mouw. Bedenk, dat je al snel, elke dag twee rompertjes nodig hebt. Wil je niet constant met wassen en strijken bezig zijn, dan is de aanschaf van 10 rompers geen overbodige luxe. Koop 2 mutsjes en een aantal paren sokjes. Sokjes en mutsjes krijg je vaak als kraamcadeautje, dus schaf hier niet te veel van aan. 4 Tot 6 setjes kleding, truitjes, broekjes en vestjes, zijn voor de eerste periode voldoende. Kleine spijkerbroekjes zien er lief uit maar zitten bij een baby niet echt aangenaam. Joggingbroekjes zijn zacht en zitten veel prettiger. Ben je in de winter zwanger, maar wordt de baby pas in de lente verwacht, bedenk dan dat je newborn kleding voor het warmere seizoen moet aanschaffen. Het is echt niet gek, om aan te geven, dat je newborn kleding tijdens de kraamtijd in wat grotere maten wil. Maat 62 en 68 zijn fijne maatjes om newborn kleding cadeau te krijgen. Voor je het weet ligt er alleen maar piepkleine kledingstukken in de kast waar de baby snel is uitgegroeid. Kijk voor babykleding op de desbetreffende websites.